Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

behemoth

Inspirert av Dantes Den Guddommelige Komedie, gir BEHEMOTH oss et unikt portrett av et gigantisk gruveområde i Mongolia - en behemoth i ordets rette forstand. Arbeiderne er dekket i lag av kullstøv, som om det skulle vært svart sminke. Vi får se furede ansikter fylt av byller og sprekker, mennesker som tapper lungene for sot. Voldsomme kullgruver som ser ut som sår på jordens overflate. Vi følger ressursene til ferdig produkt, og vi følger menneskene som lever langs den samme veien.

Gjennom sin dvelende og observerende metode, tar Liang Zhao store friheter med både poetisk fortellerstemme, bibelallusjoner og sublime tablåer à la Herzogs LESSONS IN DARKNESS. Filmens dramaturgiske oppbygning er basert på Dantes helvete, skjærsild og paradis. Vi kjenner klaustrofobien når vi synker dypt ned i jorden, og brenner oss i smelteverkene. Dette er så langt fra paradis man kan komme.

Program: 
Originaltittel: 
BEI XI MO SHOU
Regissør: 
Liang Zhao
Manus: 
Liang Zhao
Foto: 
Liang Zhao
Spilletid: 
1 time 30 min
År: 
2015
Land: 
Kina og
Frankrike
Produsent: 
Sylvie Blum
Salg: 
Liang Zhao
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Liang Zhao (f. 1971) er en kinesisk regissør og fotograf. Han ble uteksaminert fra Luxun Academy of of Fine Arts i 1992 og har jobbet fra Beijing siden da. Zhao er kjent for sine politiske dokumentarer om kinesiske problemstillinger. BEHEMOTH konkurrerte i Orizzonti-seksjonen under filmfestivalen i Venezia 2015.