Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

_be_with_me_2005_de_eric_khoo

To tenåringsjenter forelsker seg på nettet, men den ene får snart merke at kjærligheten kan være smertefull. En matglad vakt er avstandsforelsket i en vakker og uoppnåelig kvinne i bygningen han jobber i. En butikkeier er knust etter sin kones død, men finner trøst i selvbiografien til døvblinde Theresa Poh Lin Chan – som filmen også forteller historien til. Kjærligheten kan være både helende og destruktiv, og ensomheten nærmere enn man tror – noe vi erfarer og finner rom til å reflektere over i Eric Khoos 

BE WITH ME.

Selv om filmen har under tre minutter med dialog til sammen, er dette noe man knapt legger merke til, når det meste av kommunikasjonen formidles gjennom tekst og fysisk kontakt. De fire historiene er brakt sammen i et formspråk som både er delikat og elliptisk, og med en enerverende levering av Theresa Poh Lin Chan i rollen som seg selv.

Filmen er valgt ut av forfatter Hanne Ørstavik som vil innlede filmen tirsdag kl.15.30 på Verdensteatret. Ørstavik har en bachelor fra 1992 i psykologi, fransk og sosiologi. I 1992-1993 gikk hun på forfatterstudiet i Bø og den høsten romandebuterte hun. Siden da har hun skrevet 12 romaner. Hennes litterære verker er oversatt til 18 språk og hun har mottatt en rekke litteraturpriser både i Norge og internasjonalt, blant dem er Aschehougprisen, Doblougprisen – Norge og Brageprisen for skjønnlitteratur for voksne. Blant hennes meste kjente bøker er Kjærlighet, The Blue Room og Like sant som jeg er virkelig.

Program: 
Originaltittel: 
BE WITH ME
Regissør: 
Eric Khoo
Manus: 
Eric Khoo, Kim Hoh Wong, Theresa Poh Lin Chan
Foto: 
Adrian Tan
Skuespillere: 
Theresa Poh Lin Chan, Chiew Sung Ching, Lawrence Yong
Spilletid: 
1 time 33 min
År: 
2005
Land: 
Singapore
Produsent: 
Brian Hong
Salg: 
Bavaria Film Intl.
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Eric Khoo (f. 1965) slo igjennom på midten av 90-tallet, og har ofte fått æren for at Singapore fikk ny oppmerksomhet i den internasjonale filmbransjen. Khoo har vunnet og vært nominert til en lang rekke priser, blant annet to nominasjoner i Cannes for MY MAGIC og TATSUMI.