Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

barneraneren_trailer

«Det er noe iboende fascinerende med skyggesider i skandinavisk sosialdemokrati, enten de kommuniseres via bitende satire som i Wam og Vennerøds filmer, poetisk realisme som i Tomas Alfredssons LA DEN RETTE KOMME INN(2008) eller tilsynelatende sober dokumentarisme som i BARNERANEREN. Det vil alltid være noe som syder og koker under den tilrettelagte overflaten; velmenende integreringspolitikk som likevel ikke resulterer i allmenn moralsk oppdragelse, men i stedet emosjonell apati.»

– Thor Joachim Haga (Utdrag fra Analysen, Montages.no)

Jon Haukelands kvasi-dokumentar om ungdommene i barneranssaken har fått kritikk for sin problematiske hybridform. Først og fremst er BARNERANEREN en vakker portrettfilm som bruker fiksjonsgrep for å skildre ulmende, psykologiske understrømninger – ikke faktabaserte utgreiinger.

Program: 
Originaltittel: 
BARNERANEREN
Regissør: 
Jon Haukeland
Manus: 
Jon Haukeland
Foto: 
Tore Vollan, Odd Reinhardt Nicolaysen
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2016
Land: 
Norge
Produsent: 
Jon Haukeland
Salg: 
Tour de Force
Aldersgrense : 
15
Director info: 

Jon Haukeland (f. 1973) studerte regi ved Tisch School of the Arts, New York University. Han begynte å jobbe med dokumentar som reporter, journalist og regissør for NRK, før han i 1997 var med på å starte opp produksjonsselskapet Medieoperatørene. I 2005 mottok han kulturdepartementets menneskerettspris for kinodokumentaren MANNEN SOM ELSKET HAUGESUND.