Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

barakah_meets_barakah_trailer_festival_2016

BARAKAH MEETS BARAKAH har blitt kalt den første romantiske komedien fra Saudi-Arabia, og den skuffer ikke. Barakah, en ung mann fra middelklassen møter Bibi, en sofistikert dame fra en velstående familie. Her er alle ingrediensene på plass: Kjærlighet ved første blikk, hindre som må overkommes, de vanlige bi-karakterene og lett humor med utspring i mer eller mindre kleine situasjoner. Historien blir fortalt på en lett, ledig og velsmurt måte, men har langt mer å by på enn selve hovedplotet.

BARAKAH MEETS BARAKAH  tegner et motsetningsfylt og sammensatt bilde av Saudi-Arabia anno 2016 og dets nære forhistorie. Karakterene er bærere av noen av disse spenningene: Bibi er en politisk engasjert instagram-kjendis, mens Barakah er med i en vestlig orientert teatergruppe. Gjennom slike grep blir filmen en intelligent og eksplisitt politisk og kritisk undersøkelse av blant annet motsetningene mellom modernitet og tradisjon; kjønnsroller i endring og dessuten betydningen av personlighet frihet i kjærlighetslivet.

Program: 
Originaltittel: 
BARAKAH YOQABIL BARAKAH
Regissør: 
Mahmoud Sabbagh
Manus: 
Mahmoud Sabbagh
Foto: 
Victor Credi
Skuespillere: 
Hisham Fageeh, Fatima AlBanawi, Sami Hifny, Khairia Nazmi, Abdulmajeed Al-Ruhaidi, Turki Shaikh
Spilletid: 
1 time 28 min
År: 
2016
Land: 
Saudi-Arabia
Produsent: 
Mahmoud Sabbagh
Salg: 
MpM Pictures
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Mahmoud Sabbagh (f.1983) er en Saudi-Arabisk regissør og manusforfatter. Han studerte film ved Columbia University Graduate School of Journalism og har raskt markert seg som en av de store unge talentene innenfor saudi-arabisk indiefilm. BARAKAH MEETS BARAKAH er hans første film og den er valgt ut som oscarkandidat.