Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

baden_baden

Etter noen mislykka forsøk på å komme seg inn i filmbransjen, stikker 26-årige Ana av i firmaets Porsche tilbake til hjembyen Strasbourg. Sommeren kretser nå rundt å henge med gamle venner, inkludert den ubrukelige eksen Boris, og til å fikse badet til bestemoren ved hjelp av den ubrukelige rørleggerforhandleren Grégoire. BADEN BADEN er en treffsikker dramakomedie om den sterke, men noe retningsløse Ana, som med varierende hell prøver å gjenoppbygge livet sitt og relasjonen til hjembyen. Humoren ligger i flere lag, både på overflaten, med umiddelbare komiske grep, og på underflaten, i den trivielle men samtidig frustrerende tilværelsen som arbeidsløst, ungt menneske i dagens Europa. 

Langfilmdebuten fra regissør Rachel Lang lover godt. ”En film om alt og ingenting, som en lang Seinfeld-episode i fransk arthouse-stil” skrev Financial Times i en begeistret anmeldelse. BADEN BADEN får frem kontrastene mellom frihet og kjedsommelighet gjennom stilsikre nyanser i foto, regi, manus og ikke minst - gjennom Ana.

Program: 
Originaltittel: 
BADEN BADEN
Regissør: 
Rachel Lang
Manus: 
Rachel Lang
Foto: 
Fiona Braillon
Skuespillere: 
Salomé Richard, Claude Gensac, Olivier Chantreu, Lazare Gousseau, Swann Arlaud
Spilletid: 
1 time 36 min
År: 
2016
Land: 
Belgia og
Frankrike
Produsent: 
Valérie Bournonville, Pierre-Louis Cassou, Jeremy Forni, Joseph Rouschop
Salg: 
Jour 2 Fete
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Rachel Lang (f. 1984) er en fransk regissør, i tillegg til å være offiser i den franske hæren. Hun har tidligere vunnet priser for kortfilmene sine, LES NAVETS BLANC EMPÊCHENT DE DORMIR (2011) og POR TOI JE FERAI BATAILLE (2010). BADEN BADEN (2016) er hennes langfilmdebut.