Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Hendelse header

Arrangement 2017

TALES FROM THE GOLDEN AGE (UTEKINO)

Dag Tid Sted
Tirsdag 17. jan 17:00 Stortorget
Onsdag 18. jan 17:00 Stortorget
Torsdag 19. jan 17:00 Stortorget
Fredag 20. jan 17:00 Stortorget

Tiden under Nicolae Ceaușescus brutale regime var utvilsomt ingen gullalder for det rumenske folket, selv om det var akkurat dette statspropagandaen hevdet. Denne ironien gjennomsyrer Mungius tidvis elleville skildring av samfunnet under Ceaușescu. Store doser svart humor spriter opp en tilværelse der mat, elektrisitet og varmekilder er mangelvare, og hvor forskjellen mellom det som blir sagt offentlig og vanlige folks hverdag, er så himmelropende stor, at det bikker over i komikk. TALES FROM THE GOLDEN AGE er basert på kjente rumenske vandrehistorier som ofte springer ut av den den absurde logikken i diktaturet.

Filmen var en suksess i hjemlandet, og består av syv fortellinger. Alle er skrevet av Mungiu, som også står oppført som produsent for hele prosjektet. To av episodene har han regissert selv, mens de andre er gitt et knippe rumenske regissører av samme generasjon.

Under festivalen vil de forskjellige fortellingen bli vist på utekinoen i perioden tirsdag 17. januar - fredag 20. januar. En eller to episoder vil bli vist hver dag kl. 17. Filmen i sin helhet blir også vist i Fokus 1/5 søndag 22. januar kl 17:30.

NB. Filmene blir vist med norske tekster, ikke engelske. De som har kjøpt billetter og ønsker å bytte disse, kan gøre dette i billettluka.

Originaltittel: AMINTIRI DIN EPOCA DE AUR
Regissør: Cristian Mungiu
Manus: Cristian Mungiu
Foto: Liviu Marghidan, Oleg Mutu, Alex Sterian
Skuespillere: Vlad Ivanov, Tania Popa, Alexandrou Potocean, Avram Birau, Calin Chirila, Diana Cavallioti
Spilletid: 2 timer 18 min
År: 2009
Land: Romania og Frankrike
Produsent: Cristian Mungiu, Oleg Mutu, Pascal Caucheteux
Salg: Tour de Force
Aldersgrense: 15

Om regissøren
Cristian Mungiu (f. 1968) er Romanias kanskje fremste filmskaper og en av nøkkelpersonene i «den rumenske bølgen» fra 00-tallet. Filmene hans har et realistisk og ofte observerende preg, tydelig samfunnskritikk og mye humor. Mungiu mottok Gullpalmen i Cannes både i 2007 for 4 MÅNEDER, 3 UKER, OG 2 DAGER, og i 2016 for beste regi for GRADUATION.

Sted: 
Stortorget