Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Hendelse header

Arrangement 2017

HEART OF A DOG

Dag Tid Sted
Torsdag 19. jan 19:00 Stortorget

Multimediekunstner og musiker Laurie Anderson er tilbake på det store lerretet med en rørende, leken og vakker essayfilm. Hunden i tittelen er Andersons rat terrier Lolabelle som døde i 2011. Minner knyttet til Lolabelle forvandles til refleksjoner om New York etter 9/11, de blir vevd sammen med opplevelser fra barndommen og tanker om hva som skjer når språket ikke strekker til.

HEART OF A DOG kan karakteriseres som en cinematisk meditasjon; det er en utsøkt, nøye komponert kollasj av lyd (Laurie Andersons musikk og særegne fortellerstemme) og bilder (hennes tegninger, animasjoner og familiens hjemmevideoer). En dypt personlig film som samtidig berører et allmennmenneskelig spørsmål: Hvordan føle seg trist, uten å være trist? 

Regissør: Laurie Anderson
Manus: Laurie Anderson
Foto: Laurie Anderson, Toshiaki Ozawa, Joshua Zucker Pluda
Spilletid: 1 time 15 min
År: 2015
Land: USA
Produsent: Dan Janvey, Laurie Anderson
Salg: Arthaus
Aldersgrense: 15

Om regissøren
Laurie Anderson (f. 1947) er billedkunstner, komponist, poet, fotograf, filmskaper, vokalist, instrumentalist, og både pionér og mester innen elektronisk musikk. Hennes arbeid er blant annet stilt ut på Guggenheim, MoMA og Centre Pompidou i Paris, og hun var den første artist-in-residence hos NASA.

HEART OF A DOG vant Aurora-prisen under TIFF 2016. Under årets festival viser vi den på utekinoen torsdag 19. januar, og inviterer særlig hunder (med sine eiere) til å komme!

Sted: 
Stortorget