Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Hendelse header

Arrangement 2017

APENE I HIMALAYA

Dag Tid Sted
Onsdag 18. jan 18.00 Hålogaland Teater
Torsdag 19. jan 20.00 Hålogaland Teater
Fredag 20. jan 20.00 Hålogaland Teater
Lørdag 21. jan 18.30 Hålogaland Teater

Mennesket har alltid vært på vandring, men sjelden mer enn det som skjer i dag. Historien om mennesker på vandring har blitt vår tids største og viktigste tema – på godt og ondt. Nå fører vi denne historien til Scene Øst og lar forfattere fra hele verden fortelle.

I Kina møter vi en person på vei til flyplassen i en taxi, og i jungelen i Sør-Afrika er et gissel på en usikker ferd mens han venter på å bli solgt til terrorgruppen Boko Haram. I New York venter en kinesisk jente på foreldrene sine som skal komme til metropolen for å kjøpe en leilighet og i Norge venter en kvinne på en mann som skal hjelpe henne med å flytte. I Roma sitter fascisten på en kafé og snakker om hvordan han vil endre verden og bevege folket i sin retning. Et annet sted holder den unge jenta familien sin på en armlengdes avstand ved å presentere løgner. Slik håper hun å forhindre at de besøker henne. Samtidig, men på et helt annet sted, sitter en mann reiseklar til å møte den store og ukjente verden, den uten stedsangivelse.
I forestillingen «Apene i Himalaya» skaper regissør Jon Tombre et bredt og lekent univers hvor mange røde tråder møtes mens scenograf, dramaturg og kostymedesigner Yngvar Julin danner et rom hvor karakterene er underveis, til eller fra. Med på denne reisen får vi med oss fem norske og tre kinesiske skuespillere. Før forfatterne fra Kina, Tatarstan, Norge, Italia, Nederland, Sør-Afrika og USA begynte å skrive tekstene, hadde de samtaler med forskere. Deretter hadde de flere skriveverskteder i Kina hvor forfatternes tekster ble flettet sammen.

Bli med på en spennende reise til mange verdenshjørner, der noe er annerledes og ukjent mens mye er kjent og gjenkjennelig.

KJØP BILLETTER

Forestillingen tekstes til engelsk

Regi: Jon Tombre
Scenografi: Yngvar Julin
Kostymedesign: Yngvar Julin
Lysdesigner: Jon Håkon Paulsen    
Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo
Bearbeidelse: Yngvar Julin og Vilma Štritof
Oversettelse: Ragnar Olsen
Med: Guri Johnson, Jørn-Bjørn Fuller Gee, Maria Grazia di Meo, Huy Le Vo, Karl Flyman, Li Jialong, Wang Yao, Ma Zhuojun
Tekster av: Gu Lei, Mike Van Graan, Hanne Ørstavik, Zhu Yi, Letizia Russo, Kim Davies, Sombel Gaffarova og Liv Heløe

Sted: 
Hålogaland Teater