Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

after_love

«Folk pleide å reparere ting. Sokker, kjøleskap. Nå kaster man alt med en gang de har en feil. Det er det samme med forhold. Slutt på begjæret? Rett i søpla», kommenterer den aldrende moren til Marie (Bérénice Bejo) tidlig i AFTER LOVE. Marie og Boris (Cédric Kahn) bor i en fasjonabel bygård i Paris med to små barn. Nå er de i ferd med å separeres. Fordi Boris ikke har råd til å kjøpe noe eget, blir han boende i huset inntil videre.

Regissør Joachim Lafosses realistiske samlivsdrama – skutt utelukkende innenfor eiendommens vegger – dissekerer med nådeløs presisjon mistenksomheten og den gryende avskyen mellom de to tidligere kjærestene. Romantiske følelser er redusert til penger og eiendeler. Alt de har bygget opp sammen, blir symbol for det som har gått galt. Hva blir igjen etter at kjærligheten har tatt slutt?

Program: 
Originaltittel: 
L’ÉCONOMIE DU COUPLE
Regissør: 
Joachim Lafosse
Manus: 
JOACHIM LAFOSSE, THOMAS VAN ZUYLEN, MAZARINE PINGEOT, FANNY BURDINO
Foto: 
JEAN-FRANCOIS HENSGENS
Skuespillere: 
BÉRÉNICE BEJO, CÉDRIC KAHN, MARTHE KELLER
Spilletid: 
1 time 40 min
År: 
2016
Land: 
Frankrike
Produsent: 
JACQUES-HENRI BRONCKART, OLIVIER BRONCKART, SYLVIA PIALAT, BENOIT QUAINON
Salg: 
Le Pacte
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Joachim Lafosse (f. 1975) er fra Belgia og har i sin filmkarriere fokusert på samspillet i familieinstitusjonen, alltid med et omtenksomt, men gjennomborende blikk for urovekkende detaljer. Lafosses forrige film THE WHITE KNIGHTS (2014) tok for seg Zoe’s Ark-skandalen, der franske hjelpearbeidere smuglet ut 103 barn fra Chad.