Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2017

frightfest_aaaaaaaah_official_trailer

Det er følelsen av det helt ordinære – kjedelige folk i en kjedelig by, framstilt på kornete video i lav kvalitet – som gjør denne filmens premiss så skremmende og provoserende. For i AAAAAAAAH! er selve tilværelsens logikk snudd på hodet. Hva skjer egentlig om mennesker oppfører seg som aper? Vi befinner oss i en helt annen verden, hvor vanlige regler ikke gjelder, hvor innbyggerne er trangsynte, smålige og hemningsløse. De markerer avstand til hverandre – status, rivalisering og denslags – med en voldsom vrangvilje, og tiltrekning, uten spor av skam.

De blant publikum som ikke forlater salen i rettferdig harme, vil trolig bli fengslet av filmen, ut fra et glimt av gjenkjennelse. Her handler det nemlig om menneskelige egenskaper vi kjenner, og (forhåpentlig) undertrykker i oss selv, men som i filmen er satt på spissen og blottlagt i all sin tvilsomme prakt.Trikset er å gi avkall på språkets ferniss, som – paradoksalt nok – kanskje skjuler mer enn det avslører.  

Program: 
Originaltittel: 
AAAAAAAAH!
Regissør: 
Steve Oram
Manus: 
Steve Oram
Foto: 
Matt Wicks
Skuespillere: 
Julian Barratt, Lucy Honigman, Toyah Wilcox, Holli Dempsey, Julian Rhind-Tutt
Spilletid: 
1 time 20 min
År: 
2015
Land: 
England
Produsent: 
Andy Starke, Steve Oram
Salg: 
Lincoln Studios
Aldersgrense : 
15
Director info: 
Steve Oram (f. 1973) studerte engelsk og film ved East Anglia-universitet og har jobbet lenge som skuespiller i film, TV og teater. Han er blant annet kjent for sin rolle i SIGHTSEERS (TIFF 2014), hvor han også bidro som manusforfatter. AAAAAAAAH er hans første helaftens spillefilm som regissør.