TIFF 2018 15.-21. januar

Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

Språk

Hovedmeny

15.-21. januar 2018

Program 2014

QUAI D'ORSAY Bande Annonce du film avec Thierry Lhermitte

Media Folder: 

Utenriksminister Alexandre Taillard de Vorms er både karismatisk og ambisiøs, men kaster bort energien på de mest håpløse initiativer. Medarbeiderne hans må slukke brannene mens de lider i det stille (særlig hans høyt kompetente stabssjef). Hans nye taleskriver må på sin side prøve å få noe meningsfullt ned på papiret ut fra sjefens tåkeprat. Filmen tar politikerklassen på kornet: Her går det i reiser til Afrika, taler i FN, krisa i Ludmenistan og viktige møter i Berlin, for ikke å snakke om ansjos-konflikt med spanjolene og åndfulle sitater fra de gamle grekerne.

QUAI D'ORSAY er basert på en prisvinnende tegneserieroman av Abel Lanzac, som har jobbet som taleskriver i det franske utenriksdepartementet (kjent på folkemunne som Quai D'Orsay). En underholdende og herlig ondsinnet politisk satire, dette.

Program: 
Regissør: 
Bertrand Tavernier
Manus: 
Bertrand Tavernier, Christophe Blain, Abel Lanzac
Foto: 
Jérome Almeras
Skuespillere: 
Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Bruno Rafaelli, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Thomas Chabrol
Spilletid: 
1 time 53 min
År: 
2013
Land: 
Frankrike
Produsent: 
Frédéric Bourboulon, Jerome Seydoux
Salg: 
The Film Agency / Pathé

Om regissøren

Bertrand Tavernier (f. 1941) er en fransk regissør, manusforfatter og produsent. Han studerte først juss, men gikk senere veien via filmklubber og kritikervirksomhet i magasinet Cahiers du Cinéma til å bli regissør. Han har laget 33 spillefilmer. QUAI D'ORSAY er hans første forsøk på reindyrket komedie.