Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2013

Sofía Y El Terco (2012)

Sofia er i sekstiårene og lever et stille liv i en landsby i Andesfjellene sammen med mannen Alfred. Hun steller i huset, ordner i hagen, ser reiseprogrammer på tv – og drømmer om å få oppfylt et av sine høyeste ønsker: å se havet. Alfred har i mange år lovet å ta henne med til Det karibiske hav, men av en eller annen grunn har det alltid kommet noe i veien for reiseplanene. Så en dag tar Sofia saken i egne hender: Etter en alvorsprat med en venninne drar hun av gårde på egenhånd. For den rutine-kjære Alfred blir det av en utfordring å klare seg i huset uten henne. Og hva vil skje med de to når Sofia kommer hjem?

Dette er en film der det ikke snakkes all verden, men der desto mer foregår i samspillet mellom karakterene. Den er leken i formen, ofte barnlig, med overraskende utsnitt og drømmesekvenser. SOFIA AND THE STUBBORN er en sjarmerende og tankevekkende komedie om viktigheten av å utfordre seg selv, også etter at man har passert middagshøyden.

Program: 
Originaltittel: 
SOFÍA Y EL TERCO
Regissør: 
Andrés Burgos
Manus: 
Andrés Burgos
Foto: 
Manuel Castañeda
Skuespillere: 
Carméen Maura, Gustavo Angarita, Costanza Duque
Spilletid: 
1 time 24 min
År: 
2012
Land: 
Colombia
Produsent: 
Carolina Arango, Cristina Villar Rosa
Director info: 
Andrés Burgos (f. 1973) er fra Colombia. Han har studert regi ved en internasjonal film- og tv-skole på Cuba, og har jobbet både med film og tv. Han har også skrevet flere romaner, og ble nylig karakterisert som «en av søramerikansk litteraturs best bevarte hemmeligheter».