Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Program 2012

Først i ettertid, når vi ser oss tilbake, fremstår livet som en fortelling. Distansen kaster lys over alt som var omkring oss, alle valg og alle tilfeldigheter, over alt det som skapte vår historie. I FJELL SOM FALLER, av årets festivalutstiller i Tromsø Kunstforening, Bodil Furu, er det Anna Stensholm og Anne Lånans historier som fortelles. De to kvinnene var de siste som på 1980-tallet forlot sine hjemsteder i Vegaøyene på Helgelandskysten, etter at øysamfunnene hadde blitt avfolket gjennom to tiår. Deres utgangspunkt i lokalsamfunnet var ulike: Mens Anna er født og vokste opp i øygruppen, kom Anne dit som voksen innflytter.

De to kvinnenes personlige fortellinger og åpne refleksjon over livet de har levd, tar oss forbi nostalgi og naturskjønnhet og gir et innblikk i ulike fysiske og psykiske strategier for å takle hverdagslivet i et værhardt mikrosamfunn. Furus skildring av de to kystkvinnene og de avfolkede øysamfunnene lar allmenne og eksistensielle spørsmål stige til overflaten.

Originaltittel: 
FJELL SOM FALLER
Regissør: 
Bodil Furu
Manus: 
Bodil Furu
Foto: 
Bodil Furu
År: 
2011
Land: 
Norge
Director info: 
Bodil Furu (f. 1976) er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Hennes filmproduksjon veksler mellom det dokumentariske, som i FJELL SOM FALLER, og filmer der virkelighet og fiksjon flyter over i hverandre. Filmene hennes er blant annet vist ved MoMa i New York, Istanbul-Biennalen og Busan-Biennalen i Sør-Korea.