Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

TIFF2012: - Fabelaktig jobb!

Foto: Henrik Kreilisheim
Nærings- og handelsminister Trond Giske er filmelsker, og var også i år var på plass i Tromsø under filmfestivalen. - Jeg er imponert over TIFF, og festivalen som har vært gjennomført i år. Tromsø internasjonale filmfestival har befestet seg som Norges største filmfestival, sier Giske.


Giske har vært en fast gjest på Tromsø internasjonale filmfestival, både som privatperson, kulturminister og nærings- og handelsminister. I år  la han også inn en Tromsø-tur i en travel møtekalender.

- Jeg er imponert over TIFF, og festivalen som har vært gjennomført i år. Tromsø internasjonale filmfestival har befestet seg som Norges største filmfestival, og en av Norges største festivaler overhodet – uansett hvilken sjanger. Dette er ingen selvfølge.  Å gjenskape suksess det vanskeligste som finnes. At man når så bredt ut til så stort publikum med så “smal” film, er en stor prestasjon, sier Giske.

Også i år ble det det en økning i publikumstallet på festivalen, og etter den siste rulleteksten gikk over lerretet på Verdensteatret mandag kveld, viser telleverket 53.535 besøk.

Målrettet arbeid
- Det tyder på høy kompetanse, og målrettet arbeid over mange år. Det er rett og slett en fabelaktig jobb som er gjort, så all ære til både festivalsjef Martha Otte, hennes dyktige stab, og alle de flotte frivillige som er med på å gjøre festivalen til den suksessen den har blitt, sier Trond Giske, som ikke har om å trappe ned festivalaktiviteten.

- Dette var min 14. festival, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier ministeren.