Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

TIFF-FAVORITT KOMMER PÅ KINO

"The Distinguished Citizen" var en av de best besøkte filmene under årets festival. 31. mars kommer den på kinoer over hele landet, med ny norsk tittel: ÆRESBORGEREN.

 

Daniel Mantovani er en suksessfull forfatter som for lengst har erobret litteraturverden. Han bor i et storslått hus i Barcelona og tildeles store priser i øst og vest, men avviser dem alle. Han har fått nok av den overfladiske bransjen og føler seg uinspirert. Da en invitasjon fra hans hjemby i Argentina dukker opp med et ønske om å gjøre ham til æresborger, takker han noe motvillig ja. Ved hjemkomsten blir han møtt med stor jubel, men etter hvert blir det tydelig at flere i byen ikke er like begeistret for hans arbeid og suksess - spesielt ikke de som føler seg urettferdig portrettert i hans bøker.

ÆRESBORGEREN er en deilig skarp komedie med dramatiske undertoner. Et originalt persongalleri gjør dette til en særdeles underholdende film, utført med sikker regi. Veteran Oscar Martinez er herlig nykter og balansert i hovedrollen som Daniel Mantovani, en prestasjon som blant annet ga han prisen for beste skuespiller ved fjorårets filmfestival i Venezia.

Dette er en av årets beste og mest originale komedier på kino!

Tromsø Internasjonale Filmfestival er distributør for filmen på norske kinoer. Den vil ha førpremiere på Gimle kino i Oslo 27. mars hvor forfatter Kjersti Annesdatter Skomsvold og Alf van der Hagen kommer for å snakke om filmen. Det blir også visninger på Hamarama filmfestival i Hamar før den settes opp på kinoer over hele landet fra fredag 31. mars.