Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

Tekniske problemer med billettsalg

Foto: Leander Voets
Publikum som har hatt problemer med å kjøpe billetter på nett oppfordres til å ta kontakt på telefon. Festivalen setter opp ekstraforestillinger.


Første billettsalgsdag for TIFF bød på tekniske utfordringer med billettsystemet.

- Dette har dessverre skapt problemer for mange av våre publikummere, og det er vi så klart veldig lei oss for. Vi jobber året rundt for å skaffe de beste filmene til vårt publikum. Derfor er det ekstra frustrerende når vi ser at folk ikke får kjøpt de billettene de helst vil ha, sier festivalsjef Martha Otte.

Problemene skyldes en kommunikasjonssvikt mellom de tekniske løsningene hos de tre ulike aktørene som til sammen leverer billettsystemet som møter publikum.

- Feilen har gjort at de som har kjøpt billetter med festivalens verdikort ikke har fått bekreftelse på kjøpet, selv om det faktisk har blitt gjennomført. Dermed prøver man å bekrefte kjøpet igjen, med det resultat at kortet tømmes for verdi, sier Geir Martin Jensen, direktør for Aurora Billett, som er TIFFs leverandør av billettløsning.

Ta kontakt på telefon
Publikum som har opplevd dette, eller får andre feilmeldinger, oppfordres til å ta kontakt med Aurora Billett på telefon 47 77 08 64 for å finne ut hvilke kjøp som er registrert, og få tilbakeført verdi til kortet for dobbeltkjøp.

De som begynte å bestille billetter litt utpå ettermiddagen mandag har opplevd at det fungerer bra, men mange av de som var først ute sine vil fortsatt møte på feilmelding fordi verdikortet tilsynelatende er «tømt».

- Disse må ta kontakt med oss for å få rettet opp feilen. Vi beklager på det sterkeste at mange har havnet i denne situasjonen, sier Geir Martin Jensen.

Ekstraforestillinger
Problemene med nettsalget har resultert i at flere har opplevd å ikke få billetter til de filmene de helst ønsket, selv om de var tidlig ute med å kjøpe billetter.

- Vi jobber derfor med å få satt opp ekstraforestillinger av enkelte filmer som ble fort utsolgt. Hvilke filmer det blir snakk om må vi komme tilbake til litt senere, sier festivalsjef Martha Otte.