Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019

FØRPREMIERE: ISHAVSBLOD

Bli med på Ishavet!
ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet.
Tirsdag 14.mars kl 18.00 er det førpremiere i Oslo på filmen ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE, og du er invitert!

Det blir en kveld der rød løper og barske fangstfolk møtes i skjønn forening. Kom til Saga Kino og smak på ishavsgufset - dette er en mulighet du ikke kan gå glipp av!


Her deler vi ut tørka selkjøtt som snacks til filmen, og etter visning blir det møte med selfangerne og regissørene Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen.

Kjøp billetter til arrangementet her

Følg arrangementet på facebook!

Om filmen:
ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet.

Etter 200 år med norsk selfangst, satte regjeringen strek i 2015. Fra nå av var det ingen som fikk subsidier til å drive med dette. Ei enslig skute satte likevel kurs mot Vestisen, på det som kanskje ble Norges siste selfangstsesong.

Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri - som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta.

ISHAVSBLOD - DE SISTE SELFANGERNE er en hjertelig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et country-inspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.

Filmen høstet lovord både etter sin internasjonale premiere på den prestisjetunge festivalen IDFA i Amsterdam i november og sin nordiske premiere på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.

Vinner av TIFFs publikumspris og en av årets mest spennende og originale dokumentarer - gå ikke glipp av den på kino!