Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

Språk

Hovedmeny

40 sakkosekker, 200 pakker sushi, tusen varme tanker

Alle festivaler er helt avhengige av frivillige, men noen trenger flere enn andre. På Roskilde har de 25.000. Hør mer om dette under TIFF!


En TIFF-dag innebærer en viss rutine. Hver morgen er det for eksempel snøkino på torget. Da rigges det til med førti sakkosekker, varm saft og oppskåret frukt for barnehagebarn. Ikledd refleksvester og store smil sørger frivillige for at arrangementet går knirkefritt. Senere på dagen går rakettene til værs, og 200 pakker sushi deles ut til forbipasserende. Igjen er det frivillige på rett sted til rett tid som sørger for å spre glede. TIFFs besøkende har all grunn til å sende tusen varme tanker til frivillige som gjør sitt aller beste for festivalen!

TIFF har i overkant av 300 frivillige. Hvordan går det til når man har 25.000 frivillige i drift? Roskilde er den største kultur- og musikkfestivalen i Nord-Europa, og Hans Christian Smed er festivalens markedssjef. Han kommer til TIFF og benytter anledningen til å fortelle oss om frivillighet på Roskilde. Med seg i kofferten har han filmklipp og invitasjon til en titt bak kulissene. Han forteller om hvordan Roskildefestivalen jobber med å rekruttere og engasjere frivillige - og om hva som kjennetegner en frivilligsuksess. 

Hvor: 4. etasje på studenthuset driv
Når: Lørdag 21. januar fra kl. 11.30 til kl. 12.30

Foredraget er åpent for alle som har en interesse for frivillighet!

Om Samdrift:
TIFF har, sammen med Buktafestivalen og Insomniafestivalen, utviklet et prosjekt som heter Samdrift. Dette prosjektet handler kort sagt om å gjøre det bedre og mer attraktivt å være frivillig. For å sette søkelyset på frivillighet inviterer Samdrift til seminar, og vi tror at dette vil bli en spennende opplevelse for frivillige i Tromsø!

Av Ragnhild Daae Gjertsen

Prosjektleder Samdrift