Vennligst vent, logger deg inn ...
Du er ikke innlogget

TIFF 2019 14.-20. januar

Språk

Hovedmeny

14.-20. januar 2019


Hvor går veien videre for norsk film? Som vanlig lover vi et program som tar pulsen på filmbransjen, med spennende oppdateringer. I år ser konferansen særlig på tre aktuelle områder:

Regjerningens nye filmmelding
Hva vil regjeringen med norsk film? – Kulturminister Thorhild Widvey gir oss noen av svarene i sin presentasjon av arbeidet med den nye filmmeldingen.

Filmregionene  
Noe regjeringen må ta stilling til er hva som skal skje med filmregionene etter at prøveperioden går ut i 2015. Jostein Ryssevik presenterer en fersk rapport om filmbransjen i Nord-Norge.

Økonomien i filmbransjen
Hvordan kan økonomien styrkes i en tid hvor digitaliseringen har skapt store utfordringer? Under slagordet «fra teori til praksis» har vi har invitert eksperter fra Europa for å fortelle om konkrete erfaringer vi kan dra nytte av i Norge.

I tillegg til Thorhild Widvey og Jostein Ryssevik er blant annet disse innledere bekreftet:

John McVay, Chief Executive PACT – vil snakke om hvordan nye rettighetslover har styrket tv-produsentene i Storbritannia. Er det en modell vi kan bruke i Norge?

Jean Francois Furnémont, partner Wagner Hatfield – vil presentere den belgiske modellen hvor nettleverandører av video-on-demand og strømmetjenester bidrar til finansiering av filmproduksjon.

Casper Hald, Head of VOD, TDC Group Danmark – i forhold til DVDen, tjener filmbransjen alt for lite på strømming og video-on-demand.  Hald vil presentere nye forretningsmodeller for å øke publikums betalingsvilje.

Velkommen til årets første møteplass for norsk film!

 
Konferansen er gratis for alle med gyldig adgangstegn til festivalen, dvs. akkreditering eller festivalarmbånd. Øvrige deltagere betaler kr 130 ved inngang.
 
Tid og sted
Mandag 12. januar kl 12-16
Radisson Blu Hotell 
 
Arrangør
Troms fylkeskommune, Rushprint, Kulturdepartementet, Tromsø Internasjonale Filmfestival